Notícies

Guanyadors de les Beques Jaume Casademont 2016

Guanyadors de les Beques Jaume Casademont 2016

El passat 3 de juny a l’Auditori de Girona – Palau de Congressos s’ha celebrat l’acte d’Entrega de les Beques Jaume Casademont, en la seva novena edició.
El divendres 3 de juny ha tingut lloc l’acte d’entrega de les Beques Jaume Casademont. L’esdeveniment s’ha desenvolupat en un ambient amè i proper a l’Auditori de Girona – Palau de Congressos.
Aquestes Beques, que porten el nom del seu fundador, han arribat a la novena edició i són una mostra de l’interès de la Fundació en la millora del benestar dels infants i dels joves, especialment, a través del suport als seus mestres i professors. Representen una aposta pel foment del gust i les bones pràctiques en l’alimentació, l’activitat física i en la introducció de les arts en els escenaris educatius, baules imprescindibles en la formació integral de l’alumne. Així mateix, expressa la voluntat d’impulsar l’emprenedoria social entre els joves estudiants de batxillerat i cicles formatius.
Les Beques s’han destinat a diferents projectes emmarcats en el camp de l’Educació i la Cultura. En total, s’han becat 13 projectes, que s’han repartit de la següent manera: 4 becats en la categoria Educar Menjant; 2 en la categoria Actívica; 2 en la categoria Educar Creant i 5 en la categoria Joves10.
Els projectes guanyadors de les Beques Educar Menjant són:
➢ “Jo cuino” de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella.

➢ “Cuines valentes” de l’Institut Cap Norfeu de Roses

➢ “Excursions a la cuina” de l’Escola Marta Mata de Barberà del Vallès

➢ “La caravana saludable” de l’Institut Santa Eugènia de Girona

Aquests projectes han estat orientats a la creació d’espais per compartir i posar en valor les bones pràctiques alimentàries, la reflexió sobre els grups d’aliments i les seves característiques o les receptes. fomentant l’educació en hàbits alimentaris entre els més joves. Reben el suport de Dipsalut, Llet Nostra, Empordàlia, i Amandin.
D’altra banda, els projectes guanyadors de les Beques Actívica són:
➢ A l’IE ens movem per… , de l’Institut de Sant Joan de les Abadesses
➢ L’esport al pati, de l’Institut del Ter de Manlleu.
Aquests projectes impulsen l’activitat física com a hàbit saludable i estan orientats a la promoció de la pràctica regular de l’activitat física entre els infants i els joves amb l’objectiu de fomentar una despesa calòrica que reverteixi en una millora de la salut. Reben el suport de Dipsalut i de l’Ajuntament de Girona.
Els projectes guanyadors de les Beques Educar Creant són:
➢ Art a dojo!!! De l’Escola Mestres Montaña de Granollers
➢ Creixem amb l’art. El projecte artístic de l’Escola La Farga de Salt.
Les beques busquen reflectir amb tota la fidelitat possible el gran potencial de les arts en la formació dels infants, perquè esdevinguin un factor de canvi i transformació social i que persegueixen l’aplicació, en el marc dels centres docents, de projectes de recerca, assaigs pedagògics o experiències didàctiques que reflecteixin amb tota la fidelitat possible el gran potencial amb què les arts poden contribuir al desenvolupament dels infants i dels joves. innovadors en el camp de la cultura d’arrel tradicional. Reben el suport d’Amandin i de l’Ajuntament de Girona.
Finalment, els guanyadors de les Beques Joves10 són:
➢ “The Use of Oxidases as Triple Negative Breast Cancer Inhibidors” de l’Elna de Ciurana i Montiel de l’Institut Montilivi de Girona

➢ “Aturem l’abús dels antibiòtics” de la Sandra Milà i Noguer de l’Institut Cap de Norfeu de Roses

➢ “El petit món del reciclatge” de Raquel Clotas, Meritxell Martí, Laura Moragas, Aniol Patiño, Clàudia Puigermanol I Carlos Ruscalleda de l’Institut Montilivi de Girona

➢ “SOSelder” de l’Àlex Godó, Samuel Bou, Ignasi Batllori, Sebas Hernàndez, Pau Amat, Guillermo Ruiz, Long Li Xue, Roger Franch del Col·legi Bell-lloc de Girona

➢ “Elaboració d’un programa per comprovar la fiabilitat d’un castell” de la Júlia Matamoros i Anguera de l’Institut Carles Rahola de Girona

Aquests projectes creats pels joves es basen en la cultura de l’esforç i tenen per objectiu el foment de l’excel·lència, l’emprenedoria i el lideratge dels estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior de tots els centres educatius de parla catalana. Reben el suport de l’Ajuntament de Girona, l’Espai Gironès, Galetes Tries i Dipsalut.
Ha acompanyat la xerrada una audició musical de Paula Valls, una jove de disset anys que compon i interpreta les seves cançons amb una sensibilitat extrema que l’ha convertit en un dels valors de futur de la música catalana.
Valls ha cantat Years, Black & White I Let’s Funk, temes del seu proper disc que presentarà en una gira acompanyada de la banda formada per Guillem Soler a la direcció I al piano, Jordi Carles a la guitarra, Franco Molinari al contrabaix I Joan Carles Aguerri a la bateria.
Esther Casademont, Vicepresident de la Fundació ha agraït a tots els participants, patrons, jurats I patrocinadors l’acompanyament en les activitats, els projectes I els objectius que des de fa deu anys donen continuïtat a l’esperit que un dia van moure al seu fundador Jaume Casademont. També han intervingut a l’acte la Sra. Rosa Núria Aleixandre, Presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona, el Sr. Jordi Freixenet, Vicerector de Recerca de la Universitat de Girona, la Sra. M. Àngels Planas, diputada de la Diputació de Girona, Sra. Eva Palau, Regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona i el Sr. Lluís Font, President del Consell Escolar de Catalunya, en representació del Govern de la Generalitat Catalunya. Tots han ressaltat l’alta qualitat de les beques presentades i premiades i han coincidit en la importància de que en els centres escolars es treballi en la innovació i en l’exploració constant de noves maneres d’educar i en l’admiració cap a uns excel·lents treballs presentats per uns joves amb grans inquietuds en el món de la recerca.
Aquesta novena edició de les Beques Jaume Casademont ha repartit, entre tots els projectes becats, més de 30.000 euros.

Foto de la Berta Barnils

Més informació: www.fundaciojaumecasademont.cat – 609 558 235